Lasagne s letní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s letní zeleninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14782 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cuketa |
150 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Lasagne |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 618,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Hrášek, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s letní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek, dužinu nasekáme. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na plátky. Hrášek povaříme v osolené vodě asi 8 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. |
2 | Mrkev, cuketu a hrášek osmahneme na másle 5 minut, potom přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Pod pokličkou podusíme na mírném ohni 15 minut. |
3 | Do zeleniny vmícháme 2/3 zakysané smetany. Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě ve vrstvách lasagne a zeleninu. Vrchní vrstvu tvoří lasagne. Pokrm zalijeme zbylou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. |
4 | Před podáváním posypeme pokrm nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.