Patas allioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patas allioli
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14787 |
Ingredience
Majonéza | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Patas allioli | |
750 g | Brambory |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 801,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 216,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patas allioli postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na 4 cm velké kostky, rozprostřeme je na pečící plech a zalijeme olejem. Brambory v oleji důkladně obalíme a dobře posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 45 minut dozlatova. Při pečení s plechem občas zatřeseme, aby se brambory opekly ze všech stran. |
2 | Pro přípravu česnekové majonézy allioli si připravíme utřený česnek, žloutky, ocet nebo citrónovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu. Za chodu k surovinám přiléváme pomalu olej, dokud se nevytvoří hustá majonéza. Osolíme. |
3 | Brambory podáváme zalité majonézou nebo s majonézou v misce, do které budeme brambory namáčet. |
Poznámka
Majonézu můžeme uchovat uzavřenou 4-5 dní v lednici.