Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14787

Ingredience

Majonéza
2 stroužek Česnek
60 ml Ocet vinný
125 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Patas allioli
750 g Brambory
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 982kJ
7% Sacharidy 25 g
88% Tuky 66 g
14% Sodík 279 mg
13% Bílkoviny 7 g

Patas allioli postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na 4 cm velké kostky, rozprostřeme je na pečící plech a zalijeme olejem. Brambory v oleji důkladně obalíme a dobře posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 45 minut dozlatova. Při pečení s plechem občas zatřeseme, aby se brambory opekly ze všech stran.

2

Pro přípravu česnekové majonézy allioli si připravíme utřený česnek, žloutky, ocet nebo citrónovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu. Za chodu k surovinám přiléváme pomalu olej, dokud se nevytvoří hustá majonéza. Osolíme.

3

Brambory podáváme zalité majonézou nebo s majonézou v misce, do které budeme brambory namáčet.

Poznámka

Majonézu můžeme uchovat uzavřenou 4-5 dní v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept