Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14794

Ingredience

Picada
100 g Chléb pšeničný (bílý)
5 g Mandle
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 stroužek Česnek
Zarzuela
1 ks Chilli paprička
300 g Chobotnice
1 ks Cibule
400 g Filé rybí
16 ks Garnát obecný
400 g Mušle slávky
80 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
300 g Parmice
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
1500 ml Vývar rybí
6 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,868 kcal
Kilojoule 7 815kJ
9% Sacharidy 32 g
213% Tuky 160 g
112% Sodík 2 g
164% Bílkoviny 92 g

Zarzuela postup přípravy receptu:

1

Parmici nachovou, bílé filé a chobotničky nakrájíme na 4 cm velké kousky. Vložíme do hrnce s rybím vývarem a přivedeme k varu, vaříme dokud se neodpaří polovina vývaru.

2

Pastu picada připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, do něho přihodíme chlebové kostičky a smažíme 2-3 minuty. V poslední minutě přidáme česnek. Odstavíme, vložíme do kuchyňského robotu spolu s oloupanými praženými mandlemi a petrželkou. Zpracujeme na hladkou pastu, můžeme přilít vývar.

3

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, chilli papričku a česnek, mletou papriku a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přidáme šafrán, víno, konzervovaná rajčata a zbývající vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zvolna vařit.

4

Zbylý olej rozehřejeme v jiné pánvi a na středním plameni v něm osmažíme rybí maso a chobotničky. Vyjmeme, na olej dáme vyloupané garnáty s ocasem a smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme brandy. Opatrně alkohol zapálíme a necháme shořet. Poté dary moře vyjmeme.

5

Do vroucího vývaru dáme černé mušle a zvolna vaříme 2-3 minuty, dokud se neotevřou. Zavřené vyhodíme. Všechny dary moře vrátíme do pánve s rajčatovou omáčkou, přidáme pastu picada a promícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne a dary moře nezměknou, solíme dle chuti. Ihned podáváme.

Poznámka

Všechny ryby a dary moře důkladně očistíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept