Zarzuela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zarzuela
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14794 |
Ingredience
Picada | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
5 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Zarzuela | |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
400 g | Filé rybí |
16 ks | Garnát obecný |
400 g | Mušle slávky |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
300 g | Parmice |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Šafrán |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
1500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 653,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Mandle, Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Cibule, Mušle slávky, Paprika mletá sladká, Parmice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Filé rybí, Garnát obecný, Olej olivový, Šafrán, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zarzuela postup přípravy receptu:
1 | Parmici nachovou, bílé filé a chobotničky nakrájíme na 4 cm velké kousky. Vložíme do hrnce s rybím vývarem a přivedeme k varu, vaříme dokud se neodpaří polovina vývaru. |
2 | Pastu picada připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, do něho přihodíme chlebové kostičky a smažíme 2-3 minuty. V poslední minutě přidáme česnek. Odstavíme, vložíme do kuchyňského robotu spolu s oloupanými praženými mandlemi a petrželkou. Zpracujeme na hladkou pastu, můžeme přilít vývar. |
3 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, chilli papričku a česnek, mletou papriku a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přidáme šafrán, víno, konzervovaná rajčata a zbývající vývar. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zvolna vařit. |
4 | Zbylý olej rozehřejeme v jiné pánvi a na středním plameni v něm osmažíme rybí maso a chobotničky. Vyjmeme, na olej dáme vyloupané garnáty s ocasem a smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme brandy. Opatrně alkohol zapálíme a necháme shořet. Poté dary moře vyjmeme. |
5 | Do vroucího vývaru dáme černé mušle a zvolna vaříme 2-3 minuty, dokud se neotevřou. Zavřené vyhodíme. Všechny dary moře vrátíme do pánve s rajčatovou omáčkou, přidáme pastu picada a promícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne a dary moře nezměknou, solíme dle chuti. Ihned podáváme. |
Poznámka
Všechny ryby a dary moře důkladně očistíme.