Balcalao s červenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balcalao s červenou paprikou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14795 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mražená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 397,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika mražená, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balcalao s červenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli. |
2 | Tresku dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 5 minut, slijeme a necháme 10 minut vychladnout. Stáhneme z kůže a rozdrobíme na větší kousky, kosti vybereme. |
3 | Papriku rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semena a grilujeme slupkou nahoru v troubě při režimu gril, dokud paprika nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. Hotovou papriku vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky. |
4 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme utřený česnek, chilli, papriku a smažíme ještě minutu. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a povaříme ještě asi 30 sekund. |
5 | Zmírníme teplotu, přidáme nakrájená rajčata, protlak a za občasného promíchání vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme tresku, zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme grilovanou papriku a dle potřeby dosolíme. Podáváme horké. |