Ryba pečená v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba pečená v soli
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14796 |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1800 g | Okouník mořský |
3000 g | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,7mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okouník mořský, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba pečená v soli postup přípravy receptu:
1 | Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu. |
2 | Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl. |
4 | Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou. |
Poznámka
Rybu použijeme mořskou např. mořského okouna nebo tarpona.