Sardinas murcianas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinas murcianas
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14797 |
Ingredience
2 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kg | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
24 ks | Sardinka obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 594,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinas murcianas postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Pečící nádobu, dost velkou, aby se do ní sardinky vešly na délku, vytřeme olejem. Sardinky bez páteře, hlavy a ocasu uvnitř osolíme. |
3 | Na dno pečící nádoby poklademe třetinu nakrájených rajčat, na ně navrstvíme sardinky, papriky a cibuli nakrájené na kolečka a plátky brambor. Posypeme petrželí a utřeným česnekem, solí, pepřem a polovičním množstvím šafránu. |
4 | Další vrstvu utvoříme ze zbylých sardinek, poloviny rajčat a ostatních surovin. Vše zakončíme zbylou vrstvou rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 1 hodinu. Naběračkou sebereme všechnu přebytečnou tekutinu, posypeme sekanou petrželkou a podáváme přímo z pečící nádoby. |