Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14799

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
80 g Máta
800 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
185 ml Víno bílé
8 plátek Šunka lázeňská

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
1% Sacharidy 5 g
32% Tuky 24 g
16% Sodík 329 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pstruh se šunkou postup přípravy receptu:

1

Pstruhy říční očistíme, vykucháme a vykostíme. Do každého dáme několik snítek máty. Naskládáme vedle sebe do nádoby a zalijeme vínem. Zakryjeme a dáme na 6 hodinu marinovat do lednice.

2

Ryby vyjmeme z marinády, osušíme, vyndáme mátu, každého pstruha zevnitř osolíme. Svineme 2 plátky šunky do ruličky a vložíme s několika snítkami máty do pstruhů.

3

Ve větší pánvi rozehřejeme tuk ze slaniny, na něj položíme nadívané pstruhy a osmažíme 3 minuty z každé strany. Přeneseme do zapékací nádoby a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180° C.

4

Do pánve nalijeme zbylou marinádu s citrónovou šťávou a 5 minut zprudka vaříme, až se část tekutiny odpaří a omáčka získá hustotu sirupu. Přimícháme máslo, aby se leskla.

5

Ryby přendáme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme pstruhy vážící kolem 200 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept