Vánoční štóla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční štóla
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1480 |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
146 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
110 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk Hera jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 478,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 4,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Hrozinky, Mandle, Ořechy vlašské, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční štóla postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny - cukry, droždí, hrozinky, máslo, mléko, mouku, pudinkový prášek, sůl, tuk, ořechy a mandle nasypeme do domácí pekárny, dáme program pečení - základní - kůrka světlá. |
2 | Po skončení přidáme ořechy a mandle. |
3 | Teplou štólu potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme. |
Poznámka
rozinky jsou výborné namočené v rumu