Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14800
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 kávová lžička Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
800 g Mušle srdcovky
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Šalotka
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
375 ml Víno šumivé Cava

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 950kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 195 mg
51% Bílkoviny 29 g

Mušle s cava omáčkou postup přípravy receptu:

1

Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností.

2

V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř.

3

Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny.

4

Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Místo sektu Cava můžeme použít jiný bílý sekt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept