Mušle s cava omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s cava omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14800 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mušle srdcovky |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Šalotka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
375 ml | Víno šumivé Cava |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 29,0mg |
Vláknina | 102,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mušle srdcovky, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Víno šumivé Cava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s cava omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř. |
3 | Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny. |
4 | Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Místo sektu Cava můžeme použít jiný bílý sekt.