Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14802
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Omáčka picada
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
Calamares a la plancha
2 polévková lžíce Olej olivový
500 g Olihně

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
1% Sacharidy 3 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 167 mg
23% Bílkoviny 13 g

Calamares a la plancha postup přípravy receptu:

1

Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat.

2

V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice.

3

Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli.

4

Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou.

5

Podáváme horké, pokapané omáčkou picada.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept