Calamares a la plancha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Calamares a la plancha
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14802 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Omáčka picada | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Calamares a la plancha | |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Olihně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 194,2mg |
Draslík | 221,4mg |
Vláknina | 235,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Olihně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Calamares a la plancha postup přípravy receptu:
1 | Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat. |
2 | V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice. |
3 | Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli. |
4 | Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou. |
5 | Podáváme horké, pokapané omáčkou picada. |