Recept

Baskická polévka z mořských plodů

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14803
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Celer - nať
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Filé rybí
8 ks Garnát obecný
1 ks Mrkev kořen
300 g Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
60 ml Protlak rajčatový
400 g Rajčata
30 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 671kJ
11% Sacharidy 39 g
119% Tuky 89 g
23% Sodík 453 mg
119% Bílkoviny 67 g

Baskická polévka z mořských plodů postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli, pórek, česnek, celer a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme kostičky brambor a přilijeme 1500 ml studené vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 8 minut, dokud nebudou brambory zpola vařené. Přimícháme kosti a odřezky z rybího masa, bobkový list a vaříme 8 minut, dokud brambory zcela nezměknou. Slijeme, ale vývar nevyléváme. Vyndáme rybí kosti, bobkový list a poté brambory se zeleninou rozmixujeme spolu s uchovaným vývarem na husté pyré.

2

V jiném hrnci smícháme víno, brandy, krájená rajčata, protlak a přivedeme k varu. Přidáme černé mušle a vaříme pod pokličkou 3 minuty, dokud se neotevřou. Vyjmeme a zavřené vyhodíme.

3

Tekutinu, v níž jsme mušle vařili, přilijeme k zeleninovému pyré. Ve větším hrnci přivedeme k varu, přidáme na kostičky nakrájené rybí maso, garnáty a vaříme při střední teplotě 8 minut.

4

Na závěr přimícháme mušle s citrónovou šťávou a mírně prohřejeme. Dosolíme, přidáme chilli papričku a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme se smaženým chlebem a majonézou allioli.

Poznámka

Z ryby použijeme tužší bílé maso bez kůže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept