Rejnok s octem ze sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok s octem ze sherry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14804 |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 ml | Ocet Sherry |
80 ml | Olej olivový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 227,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok s octem ze sherry postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční množství utřeného česneku, nasekanou čili papričku a špetku soli. |
2 | V mixéru nebo v hmoždíři utřeme petrželku s paprikou, šafránem a oreganem na hustou pastu. |
3 | V pánvi na středním ohni rozpálíme 2 lžíce oleje a 5 minut na něm smažíme pastu z koření, nasekanou cibuli, pórek a zbylý česnek, dokud cibule a pórek nezesklovatí. Vyjmeme z pánve. |
4 | Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej a postupně na něm osmažíme filety z rejnoka z obou stran 4-5 minut. Vyjmeme z pánve a zakryjeme alobalem, aby maso zůstalo teplé. Vrátíme do pánve smaženou směs s cibulí a pórkem, dobře prohřejeme. |
5 | Filety zakapeme olejem a podáváme se smaženou směsí z cibule a pórku. Ozdobíme dílky citrónu. |
Poznámka
Místo rejnoka můžeme použít jinou rybu.