Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14804

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
100 ml Ocet Sherry
80 ml Olej olivový
80 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
0,3 kávová lžička Šafrán
1 kávová lžička Sůl
800 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
8% Sacharidy 28 g
56% Tuky 42 g
18% Sodík 368 mg
68% Bílkoviny 38 g

Rejnok s octem ze sherry postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci přivedeme k varu ocet, vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří polovina objemu. Necháme vychladnout, přimícháme olivový olej, poloviční množství utřeného česneku, nasekanou čili papričku a špetku soli.

2

V mixéru nebo v hmoždíři utřeme petrželku s paprikou, šafránem a oreganem na hustou pastu.

3

V pánvi na středním ohni rozpálíme 2 lžíce oleje a 5 minut na něm smažíme pastu z koření, nasekanou cibuli, pórek a zbylý česnek, dokud cibule a pórek nezesklovatí. Vyjmeme z pánve.

4

Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej a postupně na něm osmažíme filety z rejnoka z obou stran 4-5 minut. Vyjmeme z pánve a zakryjeme alobalem, aby maso zůstalo teplé. Vrátíme do pánve smaženou směs s cibulí a pórkem, dobře prohřejeme.

5

Filety zakapeme olejem a podáváme se smaženou směsí z cibule a pórku. Ozdobíme dílky citrónu.

Poznámka

Místo rejnoka můžeme použít jinou rybu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept