Škeble s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škeble s bílým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14805 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1000 g | Škeble čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 949,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Rajčata, Škeble čerstvé, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škeble s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Škeble namočíme asi na 1 hodinu do slané vody. Propláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme. |
2 | Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme napůl a lžičkou z nich vydlabeme semínka. Nakrájíme najemno. |
3 | V ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme najemno nasekanou cibuli doměkka. Přidáme utřený česnek s rajčaty a vaříme 5 minut. Přimícháme nasekanou petrželku, muškátový oříšek a sůl, přilijeme 80 ml vody, škeble a 5 minut vaříme zakryté na mírném ohni, dokud se neotevřou, zavřené vyhodíme. |
4 | Přilijeme víno a na mírném plameni vaříme 3-4 minuty, až bude omáčka hustá, při vaření pomalu kroužíme nádobou, nemícháme. |
5 | Podáváme ihned s pečivem. |
Poznámka
Škeble použijeme druh vangole.