Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14806
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Estragon
4 ks Krab
40 g Máslo čerstvé
80 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
34% Sodík 675 mg
49% Bílkoviny 28 g

Txangurro postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se 3 lžícemi soli a opatrně vložíme kraby. Vaříme nezakryté asi 15 minut. Vyndáme a necháme 30 minut vystydnout. Vykrájíme maso z nohou. Do těla kraba uděláme díru, aniž poškodíme vrchní stranu krunýře, z níž se pokrm podává. Vodu, která se zachytí v misce, nevyléváme. Vykrájíme maso z krunýře, smícháme s masem z nohou a nadrobno nasekáme. Vybereme všechnu hnědou mázdru z klepet a smícháme s nasekaným masem.

2

V hluboké pánvi rozpálíme olej a 5-6 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne. Přidáme víno a propasírovaná rajčata, pomalu vaříme 3-4 minuty, poté přilijeme vývar z krabů a vaříme další 4 minuty. Přidáme krabí maso, sůl a estragon. Zvolna vaříme ještě 5 minut, dokud směs nezhoustne, česnek vyjmeme.

3

Schránky krabů dobře osušíme, lžící do nich nandáme směs z krabího masa a na povrchu uhladíme. Smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou a nasypeme na plněné kraby. Poklademe plátky másla a pečeme 6-8 minut v troubě vyhřáté na 210° C, dokud se máslo nerozpustí a strouhanka nezhnědne. Podáváme horké.

Poznámka

Kraba použijeme druh centollo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept