Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14807

Ingredience

2 ks Chilli paprička
12 ks Chřest bílý
60 g Hrášek
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Okoun - filety
80 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Víno bílé
170 ml Vývar rybí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
12% Sacharidy 43 g
7% Tuky 6 g
7% Sodík 139 mg
65% Bílkoviny 36 g

Okoun v zelené omáčce postup přípravy receptu:

1

Plátky rybího masa poprášíme kořeněnou moukou.

2

Na pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni smažíme nasekaný česnek a zelené chilli papričky asi 1 minutu, až česnek začne získávat barvu. Česnek i papričku vyjmeme z pánve. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a usmažíme plátky ryb, asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve, přilijeme víno a vývar, přidáme do pánve poloviční dávku nasekané petrželky, přidáme zpátky česnek a chilli a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

3

Na pánev přidáme rybí maso, spařený chřest, vařený hrášek, zbylou petrželku a vaříme, dokud nebude ryba hotová.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Místo okouna můžeme použít jinou rybu, vhodný je např. hejk.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept