Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14808
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Kmín římský
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
185 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový
60 g Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
60 ml Pomerančová šťáva
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
2 ks Tymián čerstvý
185 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
13% Sacharidy 47 g
39% Tuky 29 g
27% Sodík 534 mg
53% Bílkoviny 30 g

Escabeche postup přípravy receptu:

1

Rybí filety poprášíme kořeněnou moukou.

2

Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a po várkách usmažíme ryby z obou stran. Vyjmeme z pánve a poklademe vedle sebe na dno nekovové nádoby.

3

Ve stejné pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme na kroužky nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a smažíme na prudkém ohni 5 minut, dokud cibule nezměkne.

4

Přidáme tymián, římský kmín, nadrobno nasekanou šalotku a mícháme, dokud nezačne směs vonět. Přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, víno, ocet, cukr, sůl a přivedeme k varu. Nalijeme na rybí maso, necháme vychladnout a uložíme na noc do lednice. Podáváme o pokojové teplotě. Posypeme nasekanými zelenými olivami.

Poznámka

Použijeme tužší filety z bílého rybího masa, např. z parmice, tresky, pilonoše nebo jehlice rohozobé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept