Rýže s nadívanými malými olihněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s nadívanými malými olihněmi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14809 |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
Rýže | |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 ml | Protlak rajčatový |
275 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
1250 ml | Vývar rybí |
Rýže s nadívanými malými olihněmi | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máta |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
600 g | Olihně |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rybíz červený |
25 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 410,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Cibule, Máta, Olihně, Oříšky piniové, Rybíz červený, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s nadívanými malými olihněmi postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem. |
2 | Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou. |
3 | Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. |
4 | Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne. |
5 | Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Do rýže můžeme přidat 3 lžičky sépiového inkoustu.