Višňový koláč z piškotového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč z piškotového těsta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1481 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba |
30 g | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 191,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 754,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Strouhanka, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč z piškotového těsta postup přípravy receptu:
1 | Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny. |
2 | Bílky ušleháme s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu. Postupně přisypeme umleté mandle a strouhanku. |
3 | Vše důkladně promícháme a spojíme s vaječnou pěnou. |
4 | Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech se zvýšeným krajem, ozdobíme vypeckovanými višněmi. |
5 | Pečeme ve vyhřáté troubě, zvolna. Vychladlý koláč pocukrujeme a krájíme na řezy. |
Poznámka
Mandle spaříme, zbavíme slupky a umeleme.