Recept

Garnáti s omáčkou romesco

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14810

Ingredience

Omáčka
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Mandle
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
60 g Paprika sterilovaná
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek
Garnáti s omáčkou romesco
900 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
61% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Garnáti s omáčkou romesco postup přípravy receptu:

1

Garnáty vyloupeme, ale necháme jim ocasy, vyjmeme tmavou žílu. Smícháme se 1/4 lžičky soli a dáme na 30 minut do lednice.

2

Omáčku si připravíme tak, že předehřejeme troubu na 200° C. Stroužky česneku zabalíme do alobalu a položíme spolu s rajčetem a chilli papričkou na plech a pečeme asi 12 minut ve vyhřáté troubě. Na ten samý plech rozprostřeme mandle a oříšky a pečeme další 3-5 minut. Necháme vychladnout.

3

Mandle a oříšky přesypeme do mixéru či kuchyňského robota a rozmixujeme najemno. Přidáme vymačkané stroužky česneku a rajče bez slupky. Chilli papričky nařízneme a zbavíme semen, dužinu přidáme do mixéru. Přidáme dosucha otřené nakládané papriky, přilijeme olej, ocet, sůl a 2 lžíce vody. Rozmixujeme dohladka, aby vznikla nadýchaná pěna. Necháme 30 minut odpočinout.

4

Ve větší pánvi rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme garnáty, dokud se nesvinou a trochu nezrůžoví. Podáváme s omáčkou, do níž je budeme namáčet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept