Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14811
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
80 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
170 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
800 g Tuňák obecný
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 978kJ
3% Sacharidy 12 g
70% Tuky 52 g
21% Sodík 417 mg
86% Bílkoviny 48 g

Atún con tomate postup přípravy receptu:

1

Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat.

2

Na hlubší pánvi rozpálíme 80 ml oleje, přidáme nasekanou cibuli, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, cukr, tymián, zbylou petržel a sůl. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří část vody.

3

V pánvi rozpálíme zbytek oleje, slité plátky ryby obalíme v mouce a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Přendáme do zapékací nádoby, zalijeme rajčatovou omáčkou a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C asi na 20 minut. Ihned podáváme.

Poznámka

Volíme cca 200 g porce tuňáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept