Atún con tomate - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Atún con tomate
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14811 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 783,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Atún con tomate postup přípravy receptu:
1 | Plátky tuňáka zalijeme citrónovou šťávou, přidáme polovinu nasekané petržele, sůl a dobře promícháme. Necháme 15 minut marinovat. |
2 | Na hlubší pánvi rozpálíme 80 ml oleje, přidáme nasekanou cibuli, česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná rajčata, bobkový list, cukr, tymián, zbylou petržel a sůl. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a vaříme 3 minuty, dokud se neodpaří část vody. |
3 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje, slité plátky ryby obalíme v mouce a smažíme z každé strany asi 3 minuty. Přendáme do zapékací nádoby, zalijeme rajčatovou omáčkou a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C asi na 20 minut. Ihned podáváme. |
Poznámka
Volíme cca 200 g porce tuňáka.