Jahodová polévka se svítkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová polévka se svítkem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14812 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
125 ml | Džus jablečný |
800 g | Jahody zahradní |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Meduňka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 432,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 219,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 148,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Džus jablečný, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Meduňka, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová polévka se svítkem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozmícháme se lžící cukru, smetanou a dření vydlabanou z vanilkového lusku. Hmotou naplníme nízkou vymazanou formu, přikryjeme pergamenovým papírem potřeným máslem, vložíme do vodní lázně a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
2 | Upečený svítek po vychladnutí vyklopíme a nakrájíme na čtverečky. |
3 | Jahody omyjeme, několik necháme na ozdobu a zbylé rozpůlíme. Spirálovitě oloupanou kůru z omytého citronu dáme do jablečné šťávy a uvedeme do varu. Přidáme jahody, znovu necháme přejít varem a vyjmeme kůru. Vše rozmixujmeme, vmícháme zbylý cukr a necháme vychladnout. |
4 | Polévku podáváme s vaječným svítkem, ozdobenou jahodami a lístky meduňky. |