Jednoduchý recept

Špenát s pórkem a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14815

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pórek
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
8% Sacharidy 30 g
27% Tuky 20 g
35% Sodík 696 mg
27% Bílkoviny 15 g

Špenát s pórkem a vejci postup přípravy receptu:

1

Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

3

Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci.

Poznámka

Sladkou smetanu můžeme nahradit zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept