Špenát s pórkem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát s pórkem a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14815 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 271,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,2mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát s pórkem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci. |
Poznámka
Sladkou smetanu můžeme nahradit zakysanou smetanou.