Petrželový krém se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželový krém se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14816 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Petržel kořen |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
600 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 934,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželový krém se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou petržel a mrkev nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. |
2 | Připravenou zeleninu podusíme na másle, přidáme 10 g omyté petrželky (svazek), podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut a potom petrželku vyjmeme. |
3 | Polévku rozmixujeme. Ze sýru odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou. |