Jablková zavařenina se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková zavařenina se zázvorem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14818 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 ks | Citrony |
1000 g | Cukr želírovací |
125 g | Hrozinky |
1000 g | Jablka |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hrozinky, Jablka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková zavařenina se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Čtvrtky jablek nakrájíme na malé kousky. |
2 | Zázvor oloupeme a jemně nasekáme, z omytých citronů vymačkáme šťávu. |
3 | Rozinky namočíme do vody a po okapání vložíme do kastrolu spolu s želírovacím cukrem, zázvorem, kousky jablek a citronovou šťávou. Za stálého míchání zprudka vaříme 4 minuty. |
4 | Sklenice vypláchneme horkou vodou a ihned plníme zavařeninou. Dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 15 minut vychladnout. |
5 | Zavařeninu uchováváme na tmavém a chladném místě. |
Poznámka
Suroviny vystačí asi na 4 sklenice.