Recept

Telecí plíčky po vídeňském způsobu

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1482
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 ks Cukr kostkový
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Nové koření celé
0,5 dl Ocet vinný
5 ks Pepř černý celý
600 g Telecí plíce
2 špetka Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
12% Sacharidy 44 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 193 mg
59% Bílkoviny 33 g

Telecí plíčky po vídeňském způsobu postup přípravy receptu:

1

Uvaříme telecí plíce a po vychladnutí je nakrájíme na nudle.

2

Nakrájíme cibuli na větší kousky a podusíme dobleda na másle. Přidáme několik kuliček pepře, zrnek nového koření, bobkový list, trochu tymiánu a citronovou kůru.

3

Udušenou cibuli zaprášíme moukou, necháme podusit, přidáme trochu octa a vývar tak, aby jsme neměli omáčku příliš hustou ani řídkou.

4

Osolíme a nechám provařit. Přecedíme a do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, 2 kostky cukru a nakrájené plíčky. Vše necháme chvilku povařit.

5

Zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutky. Pokud máme plíčky málo kyselé, dochutíme trochou octa nebo citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept