Telecí plíčky po vídeňském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plíčky po vídeňském způsobu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1482 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 ks | Cukr kostkový |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Nové koření celé |
0,5 dl | Ocet vinný |
5 ks | Pepř černý celý |
600 g | Telecí plíce |
2 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 540,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Telecí plíce, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plíčky po vídeňském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme telecí plíce a po vychladnutí je nakrájíme na nudle. |
2 | Nakrájíme cibuli na větší kousky a podusíme dobleda na másle. Přidáme několik kuliček pepře, zrnek nového koření, bobkový list, trochu tymiánu a citronovou kůru. |
3 | Udušenou cibuli zaprášíme moukou, necháme podusit, přidáme trochu octa a vývar tak, aby jsme neměli omáčku příliš hustou ani řídkou. |
4 | Osolíme a nechám provařit. Přecedíme a do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, 2 kostky cukru a nakrájené plíčky. Vše necháme chvilku povařit. |
5 | Zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutky. Pokud máme plíčky málo kyselé, dochutíme trochou octa nebo citronovou šťávou. |