Recept

Omeleta s celerem a piniovými oříšky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14825

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
12 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
2% Sacharidy 6 g
56% Tuky 42 g
23% Sodík 450 mg
46% Bílkoviny 26 g

Omeleta s celerem a piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. 4 listy nadrobno nasekáme. Celer opékáme na lžíci rozehřátého másla za stálého míchání asi 8 minut.

2

Vejce rozšleháme se 100 ml vody, solí, pepřem a nasekanými celerovými listy. Rozehřejeme lžíci másla, přidáme rozšlehaná vejce a pod poklicí necháme asi 2 minuty ztuhnout. Potom omeletu pokryjeme opečenými kousky celeru a smažíme ještě 1 minutu. Obrátíme a smažíme další 3 minuty. Nakonec omeletu znovu obrátíme a posypeme nasucho opraženými piniemi. Nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept