Omeleta s celerem a piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s celerem a piniovými oříšky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14825 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 742,3mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Oříšky piniové, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s celerem a piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. 4 listy nadrobno nasekáme. Celer opékáme na lžíci rozehřátého másla za stálého míchání asi 8 minut. |
2 | Vejce rozšleháme se 100 ml vody, solí, pepřem a nasekanými celerovými listy. Rozehřejeme lžíci másla, přidáme rozšlehaná vejce a pod poklicí necháme asi 2 minuty ztuhnout. Potom omeletu pokryjeme opečenými kousky celeru a smažíme ještě 1 minutu. Obrátíme a smažíme další 3 minuty. Nakonec omeletu znovu obrátíme a posypeme nasucho opraženými piniemi. Nakrájíme na porce a podáváme. |