Recept

Toskánský salát z drůbežích jater

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14828

Ingredience

4 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 ks Feferony
350 g Játra kuřecí
50 ml Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Rukola
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 656kJ
3% Sacharidy 11 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 165 mg
29% Bílkoviny 16 g

Toskánský salát z drůbežích jater postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Kuřecí (nebo krůtí) játra omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme játra s cibulí asi 4 minuty.

2

Játra s cibulí vyjmeme z pánve, výpek zředíme octem a 75 ml vody, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme očištěné, nakrájené feferonky.

3

Na talíře upravíme omytou rukolu, játra a cibuli. Podle chuti můžeme salát ozdobit celými feferonkami.

4

Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept