Fusilli s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s artyčoky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14831 |
Ingredience
600 g | Artyčoky |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fusilli |
2 l | Voda pitná |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 871,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 242,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbylé do poloviny odřízneme a stonky ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a ihned je vložíme do vody s citronovou šťávou. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a másle. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
3 | Fusilli uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
4 | Omytou bazalku najemno nasekáme a přidáme k zelenině. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a necháme ještě chvíli táhnout. Nakonec vmícháme polovinu nastrouhaného sýru. |
5 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný zbylým sýrem. |