Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14831

Ingredience

600 g Artyčoky
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná
0,3 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
26% Sacharidy 95 g
22% Tuky 17 g
49% Sodík 985 mg
48% Bílkoviny 27 g

Fusilli s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbylé do poloviny odřízneme a stonky ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a ihned je vložíme do vody s citronovou šťávou.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a másle. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

3

Fusilli uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

4

Omytou bazalku najemno nasekáme a přidáme k zelenině. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a necháme ještě chvíli táhnout. Nakonec vmícháme polovinu nastrouhaného sýru.

5

Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný zbylým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept