Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14833 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kg | Chobotnice |
125 g | Mandle |
80 ml | Ocet vinný |
185 ml | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 11,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chobotnice, Mandle, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout. |
2 | Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme. |
3 | Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát. |
Jaký meč, sakra?? Na porcování mi stačí nůž.