Recept

Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14833
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 kg Chobotnice
125 g Mandle
80 ml Ocet vinný
185 ml Olej olivový
0,5 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 367kJ
4% Sacharidy 14 g
85% Tuky 64 g
32% Sodík 636 mg
79% Bílkoviny 44 g

Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout.

2

Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme.

3

Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
ivecien@seznam.cz
Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi
Jaký meč, sakra?? Na porcování mi stačí nůž. grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept