Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14834

Ingredience

2 ks Bobkový list
650 g Brambory
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Kapary sterilované
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
600 g Tuňák obecný
80 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 898kJ
8% Sacharidy 29 g
15% Tuky 11 g
39% Sodík 780 mg
74% Bílkoviny 41 g

Marmitako postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli na kostičky a smažíme 3 minuty. Posypeme mletou paprikou, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a smažíme do změknutí. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, rajčata z konzervy a vaříme 10 minut. Poté přimícháme kapary a víno. Odstavíme.

2

Na dno zapékací nádoby o rozměru 20x26 cm dáme plátky brambor, na ně rozetřeme rajčatovou směs a zalijeme vývarem. Troubu rozehřejeme na 180° C a pečeme 40 minut, dokud nebudou brambory téměř pečené.

3

Plátky tuňáka osolíme a položíme je na brambory, tenké plátky pečeme 5-8 minut, silnější 10-15 minut.

4

Podáváme posypané petrželí, zakapané citrónovou šťávou a ozdobené nasekanou chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept