Ajo blanco - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ajo blanco
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14835 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
75 g | Chléb pšeničný (bílý) |
200 g | Chléb toastový |
200 g | Hroznové víno |
155 g | Mandle |
80 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 645,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Chléb toastový, Hroznové víno, Mandle, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olej olivový jedlý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ajo blanco postup přípravy receptu:
1 | Bílý chléb namočíme na 5 minut do studené vody a vyždímáme. Mandle s česnekem nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu. Přidáme namočený chléb a zpracujeme na hladkou pastu. Ještě za chodu robota přiléváme extra panenský olivový olej, dokud nebude směs konzistencí jako majonéza. Můžeme přilít vodu. |
2 | Pomalu přimícháme ocet a 310 ml vývaru, osolíme a promícháme. Uložíme na 2 hodiny do lednice, tam patrně polévka zhoustne, takže ji budeme muset naředit vývarem nebo vodou. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme kostičky chleba a smažíme dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek. |
4 | Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobíme kuličkami hroznů a kostičkami chleba. |
Poznámka
Použijeme bílý chléb bez kůrky, nebo dle chuti.