Caldo gallego - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caldo gallego
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14836 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Fazole bílé |
1 ks | Mangold |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová žebra |
500 g | Vepřové koleno uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Fazole bílé, Mangold, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Caldo gallego postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole namočíme na 5 hodin do studené vody. Uzené koleno vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne a nepůjde dobře od kosti. Necháme vychladnout, maso obereme a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Vývar nevyléváme. |
2 | Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, slijeme a 250 ml vývaru si uchováme. |
3 | Ve větším hrnci rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekaný pórek s česnekem. Přidáme koleno, fazole, nakrájená žebírka, nakrájené brambory, bobkový list a přilijeme 250 ml vývaru z fazolí a 250 ml vývaru z kolene. |
4 | Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna vaříme 45 minut. Přimícháme nasekaný mangold a vaříme ještě 5 minut, dosolíme. Podáváme teplé. |