Recept

Chřestové palačinky po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14838

Ingredience

700 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 ml Mléko polotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
150 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
11% Sacharidy 40 g
42% Tuky 32 g
25% Sodík 498 mg
47% Bílkoviny 26 g

Chřestové palačinky po italsku postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.

2

Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept