Jehněčí kýta s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s artyčoky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Jehněčí kýta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 115g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s citronovou šťávou, kůrou, lístky tymiánu, vínem a olejem. Omyté maso vložíme do marinády a necháme pod pokličkou do druhého dne v chladničce. |
2 | Kýtu osolíme, opepříme, i s marinádou vložíme do pekáče a pečeme asi 30 minut v silně vyhřáté troubě. |
3 | Artyčoky omyjeme, odstraníme vnější listy a stonky odřízneme. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme. Vše přidáme k masu a pečeme dalších 60 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Před podáváním necháme chvíli odpočinout ve vypnuté troubě. |