Rybí špízy se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí špízy se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
300 g | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
16 ks | Rajčata Cherry |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 510,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 170,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí špízy se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme. Rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené papriky a zvolna dusíme asi 20 minut. |
2 | Omyté filé osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5cm. |
3 | Na špízy střídavě napichujeme omytou, na kolečka nakrájenou cuketu, omytá rajčata a plátky ryby. Špízy poprášíme moukou a smažíme 10 minut na 3 lžících oleje. |
4 | Papriky rozmixujeme a propasírujeme sítem. Přidáme je do smetany a necháme přejít varem. Okořeníme a vmícháme nasekanou petrželku. |
5 | Omáčku podáváme ke špízům zvlášť. |