Švýcarský salámový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský salámový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14842 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 301,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika červená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský salámový salát postup přípravy receptu:
1 | Šunkový salám nakrájíme na plátky, sýr nakrájíme na nudličky. Očištěnou papriku nakrájíme na tenké, dlouhé nudličky a omytou okurku nahrubo nastrouháme. |
2 | V míse smícháme salám, sýr, očištěnou, na kolečka nakrájenou cibulku, papriku, okurku a nasekanou pažitku. |
3 | Smícháme ocet se solí a pepřem a zašleháme olej. Zálivkou salát přelijeme, promícháme a necháme rozležet asi 10 minut. |