Recept

Zapečený fenykl s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14843

Ingredience

4 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
100 g Sýr Parmezán
200 g Sýr smetanový 65%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
4% Sacharidy 14 g
41% Tuky 31 g
34% Sodík 685 mg
40% Bílkoviny 23 g

Zapečený fenykl s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Fenykly očistíme, překrojíme a zvolna vaříme asi 10 minut. Fenyklovou nať ponecháme na ozdobu.

2

Oloupaný česnek jemně nasekáme. Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Osolíme a opepříme.

3

Fenykl nakrájíme na tenké proužky, omytá rajčata na plátky. Několik plátků rajčat a fenyklu necháme stranou. Zbylou zeleninu vložíme do vymazané formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme zbylou zeleninu. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.

4

Před podáváním ozdobíme fenyklovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept