Zapečený fenykl s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený fenykl s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14843 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr smetanový 65% |
1 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hořčice, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový 65% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený fenykl s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Fenykly očistíme, překrojíme a zvolna vaříme asi 10 minut. Fenyklovou nať ponecháme na ozdobu. |
2 | Oloupaný česnek jemně nasekáme. Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Osolíme a opepříme. |
3 | Fenykl nakrájíme na tenké proužky, omytá rajčata na plátky. Několik plátků rajčat a fenyklu necháme stranou. Zbylou zeleninu vložíme do vymazané formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme zbylou zeleninu. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě. |
4 | Před podáváním ozdobíme fenyklovou natí. |