Recept

Tvarohový parfait s revení

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14847

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Pistácie
750 g Reveň (Rebarbora)
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 449kJ
17% Sacharidy 61 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 422 mg
36% Bílkoviny 20 g

Tvarohový parfait s revení postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.

2

Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.

3

Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.

4

Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept