Recept

Bramborové noky s máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14849

Ingredience

750 g Brambory
250 g Mouka pšeničná hrubá
125 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Solamyl
20 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 695kJ
20% Sacharidy 71 g
45% Tuky 34 g
11% Sodík 223 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborové noky s máslem postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve slupce asi 30 minut (1 l vody), scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou.

2

Vál posypeme solamylem. Z těsta vyválíme váleček o průměru 4cm a nakrájíme jej na kousky asi 2 cm dlouhé. Každý kousek na jedné straně lehce zmáčkneme vidličkou.

3

Noky vaříme po částech v dostatečném množství osolené vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.

4

Rozpustíme máslo, okořeníme pepřem a po kapkách vmícháme olej. Noky upravíme na nahřáté talíře a potřeme připraveným máslem. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Množství mouky můžeme upravit podle potřeby, záleží na konzistenci brambor.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept