Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1485

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1,5 dl Hovězí vývar základní
3 dl Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
15 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí plec
0,5 ks Vejce slepičí
80 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
5% Sacharidy 18 g
22% Tuky 16 g
20% Sodík 397 mg
46% Bílkoviny 26 g

Máslový řízek postup přípravy receptu:

1

Rozmáčíme ve studeném mléce žemle a pak je dobře vymačkáme.

2

Umelem najemno na masovém strojku telecí maso a vymačkané žemle. Přidáme vejce, koření, sůl, citronovou kůru a vše důkladně promícháme.

3

Z připraveného těsta vytvoříme oválné řízky, jednu stranu obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného sádla.

4

Upečené řízky položíme na vyhřátý talíř.

5

Do zbývajícího sádla přidáme máslo, zasypeme moukou, lehce opražíme a zalijeme vlažným vývarem. Necháme povařit. Upečený řízek pak v této šťávě chvíli podusíme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše a špenát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept